One Piece Forum Role Play
One Piece Forun Role Playine hoş geldin. Onaylama mail'i geç düşüyor haberin olsun.

Join the forum, it's quick and easy

One Piece Forum Role Play
One Piece Forun Role Playine hoş geldin. Onaylama mail'i geç düşüyor haberin olsun.

Meslekler

Aşağa gitmek

Meslekler Empty Meslekler

Mesaj tarafından Crocodile Çarş. Tem. 17, 2024 10:48 am

-Meslek sisteminde, bir mesleğe tam manasıyla sahip olabilmek için azami değer 3 stat puanıdır.
Eğer bir meslekte 3 stat puanı bulunduruyorsanız, o meslekte bilirkişi sayılacak ve o mesleğin başlığını kazanacaksınız. Ancak şöyle birşey var ki, en fazla 2 meslekte bilirkişi ünvanına-başlığına ulaşabileceksiniz.

Örnekle daha iyi anlayacağınızı sanıyorum;

Bir karakterimiz olsun, adına da Yuri diyelim. Yuri'nin terzilik ve tüccarlık mesleklerinde 3 er stat puanı bulunsun. Yuri bu mesleklerin ünvanlarını, yani "Terzi, Tüccar" başlıklarını alacak. Ancak, Yuri'nin müzisyenlik mesleğinde de 2 stadı bulunuyor. Bu 2 stad bir işe yaramayacak mı? Tabiiki yarayacak ancak küçük çaplı, RP yöneticisinin izin verdiği ölçüde müzisyenlik yapabilecek. Bunu örneklememiz gerekirse, Usopp'un marangozluğu 2 veya Luffy'nin balıkçılığı 2 diyebiliriz. Ancak sizin de bildiğiniz gibi, Usopp bir marangoz, Luffy'de bir balıkçı değil.

3 Puan verince bilirkişi oluyorsunuz. Eğer meslek puanı 4'e çıkarsa o mesleğe ait yan dallar açılıyor. Yan dalları aşağıdaki mesajdan okuyabilirsiniz. 3'ten sonra her puan arttığında 2'şer adet yan dal açabilirsiniz. Bunlar size ekstra uzmanlık sağlar.

Ancak o meslek üzerinde değil de başka bir meslek üzerinde uzmanlaşmak isterseniz. Bu kez de çift dal oluşturabiliyorsunuz. 3. Seviye doktor yanına 1. Seviye balıkçılık olarak devam edebilir.

RP'ye başlarken dövüş tekniği ya da meyve ile başlamazsanız, sadece meslek ile başlarsanız Özel Puan'larınız 5 değil 6 olur. Bu da size 2 meslek üzerinde uzmanlaşmanıza imkan tanır. (İsterseniz birine 6 puan ekleyin siz bilirsiniz.) Eğer iki mesleğe 3 puan verirseniz bu meslekler birleşip GM tarafından belirlenen kombine mesleği oluşturur. Birkaç örnek altta vardır.

Gelelim bu rp'de sahip olabileceğimiz mesleklere;

Aşçılık
(Bulunan erzağı direkt olarak yiyemeyeceğiz, yersekte hastalanma şansımız olacak. Dolayısıyla yiyeceğin bir aşçının elinden geçmesi son derece önemli.)

Demircilik
RP içinde veya marketten almayıp kendiniz kılıç yapmak isterseniz, ya demirci olmalısınız ya da demirci bulmalısınız.

Marangozluk
(Bir gemim var, gökten düştü yok. Gemimiz küçük çaplıysa marangoza, büyük çaplıysa gemi mühendisine yaptıracağız. Ya da mağaza'dan alacağız.)

Doktorluk
(Bir mesajda ağır yaralı, sonraki mesajda dinç ve bilinci yerinde dolanmak yok. Her hastalığın iyileşmesi zaman alacak. Eğer kısa sürede iyileşmek isityorsanız, doktora görünmeniz şart.)

Simyacı
(Doktor reçete yazacak peki ya ilaçlar? İlaçları elde etmek içinde Simyacı'ya ihtiyaç duyacaksınız. Gitti şu yaprağı aldı bacağıma sürdü iyileştim biraz zor.)

Terzilik
(Giyindiğiniz kıyafetler üstünüzde kendiliğinden bitmeyecekler. Yıprandıkça terziye diktirmeniz gerekecek)

Balıkçılık
(Denizlerde yolculuk yaparken en hızlı ve kolay besin elde etme yöntemi, balıkçılıktır. Ancak önüne gelen istediği zaman oltasını eline alıp balık tutamayacak.)

Çiftçilik
(Sadece balık yiyen birisinde çok sık sağlık problemleri olacak. Dolayısıyla çiftçilik, zor ve pahalı besin elde etme yöntemimiz olacak. Ancak isteyen istediği zaman karada veya gemide ağa, meyve vesayre yetiştiremeyecek)

Müzisyenlik
(Ruhsal dinginliğinizi sağlamak denizlerde çok önemli. Bunun da en kolay ve hızlı yolu müzik dinlemek-çalmak olacak.)

Yazarlık
(Ruhsal dinginliği sağlamanın bir diğer yolu, kitap okumak-yazmak.)

Tüccarlık
(Denizin ortasındasınız, erzak ihtiyacınız var. Bir kaynaktan erzak satın aldığınızda bu erzağı size ulaştıracak kişiler tüccarlar olacaklar. Siz tüccarsanız nakliyattan ve ürünün korunmasından sorumlu olursunuz)

Makinistlik
(Silah yapımı tamamiyle makinistlerin ellerinde. Baba yadigari colt taşımak yok. Ya mağazadan alırsınız ya da makiniste yaptırırsınız.)

Bilim Adamı
(Bütün ıvır zıvır eşyaların üretimini bilim adamı yapacak. Den den mushi olsun, terzi için iplik olsun..)

Rotacılık ve Haritacılık
(Hem haritalama, haritayı okuyarak rotalama konusunda bilgi sahibi olursunuz.)



Bu meslekler dışında, 2 mesleğin birleşimiyle oluşan kombine mesleklerde bulunmakta. Henüz tam olarak bu meslekleri oluşturmuş olmasak da bazıları şu şekilde;

•Doktor-Kimyager>Profesör (3. dereceden hastalıkları dahi kısa sürede tedavi edebilir.)
•Bilim Adamı-Kimyager>İnovator (Cyborg üretimi gibi büyük çaplı çalışmalar yapabilir)
•Marangoz-Rotacı>Gemi Mühendisi (Büyük çaplı gemiler yapabilir)
•Marangoz-Makinist>İnşaat Mühendisi (Büyük yapılar, oteller inşa edebilir)
•Rotacı-Yazar>Ünlü Yazar (Seyahat RP'leri yazarak büyük ölçüde para kazanabilir.)

Mesleklerle neler yapabileceğiniz sizin hayalgücünüze kalmış durumda. Çok abartmadığınız sürece, tabiki..

Örneğin bir tüccar sadece getir götür işi yapmak zorunda değil. İsterse gidip borsaya atılır, erzağı ucuz satandan alır başkasına daha pahalı satar, nakliyat şirketi kurar;
Bir marangoz sadece gemi inşaalarında görev almak zorunda değil, gidip bir ticaret yolu üzerinde köprü kurar, gişeleri üzerine kondurur, kişisel dükkanlar için -küçük çaplı- yapılar inşa eder.
Crocodile
Crocodile
Kurucu
Kurucu

Mesaj Sayısı : 90
Kayıt tarihi : 15/07/24

https://onepiece-roleplay.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz